Hermia Ventures Oy
Starttivaiheen kehityskumppani

Pekka Jussila, 050 60 213
pekka.jussila
(at) hermiayrityskehitys.fi

Mkko Seppälä, 0400 936 936
mikko.seppala(at)ttch.f
 

 
 Hermia Ventures Oy sijoitti Lihameklarit Oy:öön

Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima Hermia Ventures Oy – rahasto on tehnyt siemensijoituksen liha-alalla uuteen liiketoimintamalliin ja sähköiseen markkinajärjestelmään keskittyvään Lihameklarit Oy:öön. Tämä oli Hermia Venturesin neljästoista sijoitus. Yhtiöön tekivät rahaston lisäksi myötäsijoituksia seitsemän rahaston osakasta.
Lihameklarit on kahden liha-alan kokeneen asiantuntijan perustama yhtiö, joka harjoittaa lihan välitystä liha-alan yritysten välillä osto- tai myyntitoimeksiantoina. Yhtiön kotipaikka on Aura. Yhtiö kehittää sähköistä kauppajärjestelmää ja tavoitteena on saada aikaan kansainvälinen sähköinen toimialan markkinapaikka.
 
Merkittävä muutos alalla on jo osittain käynnissä oleva ja tuleva liha-alan sukupolven vaihdos, jossa osaamista on seuraavan 2-7 vuoden aikana jäämässä eläkkeelle merkittävästi. Tällöin pitkät henkilösuhteet ja verkostot muokkautuvat uudelleen ja murroksessa Lihameklarien palvelulle on selkeä tilaus. Nuorempi sukupolvi on myös valmiimpi sähköisten järjestelmien käyttöön hyvin perinteisellä alalla.
 
Lihaa kaiken kaikkiaan (sika, nauta, siipikarja) tuotetaan suomessa noin 380 milj.kg vuodessa, josta vientiä on noin 57 milj. kg ja vastaavasti tuontia suomeen noin 54 milj. kg. Teollisuuden välillä Suomen sisällä käydään kauppaa noin 35 milj. kg. 
 
”Lihameklareiden takana ovat linjakkaasti toimivat osaavat henkilöt. He ovat löytäneet markkinalähtöisen tarpeen, johon ovat kehittäneet ratkaisun ja seuraavaksi he kehittävät kansainväliseen toimintaan sopivan sähköisen markkinapaikan. Yhtiö palvelee ja tuottaa lisäarvoa jo nyt merkittävälle asiakasjoukolle,” sanoo Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.
 
”Alkavalla yhtiöllä on monia asioita, joita pitää kehittää samaan aikaan. Tuotekehitys vaatii resursseja ja merkittävästi myös omaa rahaa. Olemme tyytyväisiä siitä, että Hermia Ventures Oy teki sijoituksen yhdessä myötäsijoittajien kanssa yhtiöömme. Tämä mahdollistaa voimakkaamman ja nopeamman kehittämisen, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uusia ja parempia palvelumuotoja. Hyödynnämme samalla myös Hermia Yrityskehityksen asiantuntijapalveluita liiketoiminnan kehittämisessä ” Janne Leppänen sanoo Lihameklarit Oy:stä.
 
Lisätietoja antavat Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, puh. 050 60 213  ja Lihameklarit Oy:n toimitusjohtaja Janne Leppänen puh. 045 2399 390 

---------------------------------------------------------------


Hermia Ventures Oy sijoitti uusia huipputekstiilejä ja älyvaatetusta ratsastusharrastukseen kehittävään E.S.T. Equestrian Sport Textiles Oy:öön


Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima Hermia Ventures Oy – rahasto on tehnyt pääomasijoituksen E.S.T. Equestrian Sport Textiles Oy:öön. Tämä oli Hermia Venturesin kolmastoista sijoitus. Yhtiöön tekivät rahaston lisäksi myötäsijoituksen muun muassa Tuusulassa asuva sijoittaja ja Hermia Venturesin hallituksen puheenjohtaja Vilho Korkeamäki. Korkeamäki on henkilökohtaisesti tehnyt myötäsijoituksen jokaiseen Hermia Venturesin sijoituskohteeseen.

 
E.S.T. Equestrian Sport Textiles Oy pohjautuu kahden Tampereen teknillisen yliopiston opiskelijan Marianne Hietasen ja Ida Koiviston innovatiiviseen liikeideaan. E.S.T.:n liikeidea perustuu funktionaalisten urheilumateriaalien soveltamiseen ratsastusalan tuotteissa. Yrityksen tavoitteena on nousta arvostetuksi eurooppalaiseksi brändiksi, joka tunnetaan toimivista, innovatiivisista, laadukkaista ja tyylikkäistä tuotteistaan.
 
E.S.T.:n tuotevalikoima sisältää ratsastajan huippulaadukkaita tekstiilejä ja hevosen teknisiä tekstiilituotteita. Tuotteissa käytetyt materiaalit ovat tekstiiliteknologisesti pitkälle vietyjä ja tekstiilialan uusia innovaatioita, kuten älymateriaaleja sovelletaan tuotteissa mahdollisuuksien mukaan.
 
”Yhtiön perustajat ovat osoittautuneet ahkeriksi, yhteistyökykyisiksi, osaaviksi ja aikaan saaviksi yrittäjiksi. Uskon, että heidän tapansa toimia saa osakseen arvostusta ja heidän tavoitteensa ovat riittävän kunnianhimoisia. Ensimmäiset tuotteet ovat jo valmiina eli kaupallistaminen alkaa heti. Toivon heidän saavan vipuvoimaa sijoituksestamme muiden toimijoiden ja rahoittajien kytkemiseksi yhtiön kehittämiseen.” sanoo Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.
 
”Hermia Ventures oli meille aika luonteva valinta sijoitusyhtiöksi, sillä olemme toimineet jo yhteistyössä Hermia Yrityskehityksen kanssa ja sitä kautta tämäkin mahdollisuus tuli ilmi. Olemme erittäin tyytyväisiä myös myötäsijoittajien panostukseen ja on hienoa tuntea, että menestykseemme uskotaan. Venturesin kautta saamme yritykseemme todella arvokasta liiketoiminnan asiantuntemusta” Ida Koivisto sanoo E.S.T. Equestrian Sport Textiles Oy:stä.

Lisätietoja antavat Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, puh. 050 60 213 ja E.S.T. Equestrian Sport Textiles Oy:n toimitusjohtaja Ida Koivisto puh. 040 771 6004.---------------------------------------------------------------------------------------------A4SP Technologies investoinut uuteen innovaatioon

A4SP Technologies Oy on 30.10.2008 toteutetulla järjestelyllä tiivistänyt omistusrakennettaan, vahvistanut rahoitus esurssejaan sekä investoinut uuteen Shoot The Balls Oy –nimiseen yhtiöön, joka kehittää A4SP:n tuotteita täydentäviä uuteen innovaatioon perustuvia urheilun mobiilipelejä.

Järjestelyn jälkeen A4SP:n suurimpia osakkeenomistajia ovat Ibaco Solutions Oy, Power Stick Oy ja Hermia Ventures Oy.

Järjestelyn tavoitteena on, että uuteen mobiilipeli-innovaatioon perustuvat liiketoiminnot voivat kehittyä nopeammin ja paremmin yrittäjävetoisesti omassa yhtiössään. Sen lisäksi A4SP voi keskittää voimavarojaan maila-anturiin perustuvan tuotteensa viimeistelyyn ja lanseeraukseen ensi vuoden alkupuolella.

Ajoituksemme lanseerata tuotteemme markkinoille on todennäköisesti hyvä, kertoo A4SP:n hallituksen puheenjohtaja Timo Liukko. Valitussa kohderyhmässä, pelit ja sovellukset joukkuepallopeleihin, A4SP:n tuote on hyvinkin ainutlaatuinen. Tarkoitus on lanseerata erityisesti viihteellinen, mutta myös hyödyllinen ”magee” tuote noin 12-17-vuotiaille. A4SP:n etu on, että toiminnassa on alusta asti ollut mukana vahva pilot-lajin jakelija FatPipe ja lisäksi yhteistyö jääkiekkoliiton kanssa.

Järjestelyn myötä lisäämme organisaatiotamme fokusta ja hankimme valikoiden joitakin lisäresursseja. Tuotetestauksessa tiivistämme yhteistyötä jakelijamme kanssa. Uraa uurtavan signaalinkäsittelyn teknologian ja sen sovellusten kehittämisessä jatkamme yhteistyötä TKK:n kanssa. Myös kiinalaisen yhteistyökumppanimme Futuvisionin joustavuus ja palveluhalukkuus on auttanut meitä paljon.

Järjestelyn neuvotteluprosessin onnistuminen ja saaminen päätökseen kertoi osaltaan hyvästä yhteistyöstä Hermia Venturesin ja sen myötäsijoittajien kanssa. Hermia Ventures haki tiiviisti yhdessä kanssamme määrätietoisesti ratkaisuja. Olemme entistä tyytyväisempiä, että valitsimme alkuvaiheen rahoittajakumppaniksemme nimenomaan Hermia Venturesin, toteaa A4SP:n hallituksen puheenjohtaja Timo Liukko.

Lisätietoja: Timo Liukko, A4SP Technologies Oy, hallituksen puheenjohtaja, puh. +358-40-701 2272
Pekka Jussila, Hermia Ventures Oy, toimitusjohtaja, puh. +358-50-60213

A4SP Technologies Oy (A4SP) myy ja kehittää globaaleille kuluttajamarkkinoille äly- ja viihdesovelluksia, joiden avulla joukkuepelien pelaajat, valmentajat ja harrastajat voivat seurata ja kehittää taitojaan helposti ja hauskasti. Yhtiön kehittämässä liikuntapelikonseptissa urheiluvälineisiin, alussa mailoihin, liitetään langaton anturi, joka toimii käyttäjän matkapuhelimeen ladattavan peliohjelman ja yhteisöllisen verkkopalvelun kanssa. Tuotteita myydään jakelukanavan kautta loppukäyttäjille ja suoraan urheiluvälinevalmistajille tehdasasennettavaksi. A4SP omistaa lisäksi Shoot The Balls Oy:sta 10 %

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures Oy ja rahaston myötäsijoittajat irtaantuivat Cavitar Oy:stä merkittävällä tuotolla

Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima Hermia Ventures Oy – rahasto on tehnyt toisen onnistuneen irtaantumisensa. Sijoituskohde oli Cavitar Oy, joka on kehittänyt laserteknologiaa teollisuuden laadunvarmistukseen ja tuotantoon. Exit tapahtui uuden rahoituskierroksen myötä.

Cavitar Oy on lähtöisin Tampereen teknilliseltä yliopistolta ja tullut Hermia Yrityskehityksen teknologiayritysten hautomoon vuonna 2004. Hermia Yrityskehitys on ollut myös mukana yhtiön kehittämisessä alusta asti yhtenä pienosakkaista ja irtaantui kanssayrittäjyydestä samassa yhteydessä.

Sijoitusyhtiö Hermia Ventures Oy sijoitti yhtiöön eräiden rahaston omistajien myötäsijoitusten kanssa vuonna 2005. Rahasto ja myötäsijoittajat saivat sijoituksilleen merkittävän tuoton, minkä ansiosta myös rahastoyhtiön arvo on kolmen vuoden toiminnan jälkeen kehittynyt hyvin.

Tänä päivänä Cavitar valmistaa korkeatehoisia laserjärjestelmiä teollisuuden prosessien laadunvarmistukseen sekä tuotantoon ja on suomalainen laserteknologian edelläkävijä. Lue lisää http://www.cavitar.com/fi/)

”Cavitar Oy osoittautui erinomaiseksi sijoituskohteeksi. Olemme ilolla seuranneet yhtiön kehittymistä ja kasvamista ideavaiheesta alkaen. Yhtiön yrittäjätiimi on aivan huippuluokkaa kansainvälisenkin mittapuun mukaan. Uskomme, että tulemme tulevaisuudessakin kuulemaan hyviä uutisia yhtiöstä. Sijoituksen tuotoissa pääsimme todella kiitettäviin lukemiin, joihin myötäsijoittajat ovat myös tyytyväisiä.” sanoo Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.

Toimitusjohtaja Taito Alahautala Cavitar Oy:stä toteaa sijoituksen mahdollistaneen yhtiön merkittävän kasvun heti alkuvaiheessa.”Tänään toimitamme valmiita lasersysteemejä kansainvälisesti teollisuuden tarpeisiin. Kiitollisena muistamme myös sijoituksen mukanaan tuoman osaamisen ja verkoston merkittävän vaikutuksen, joka auttoi onnistumaan.”

Lisätietoja antavat Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, puh. 050 602 13 ja Cavitar Oy:n toimitusjohtaja Taito Alahautala, puh. 050 3270 360.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures Oy on tehnyt ensimmäisen irtaantumisensa EcoSir Oy:stä

Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima Hermia Ventures Oy – rahasto on tehnyt ensimmäisen onnistuneen irtaantumisensa pääomasijoituskohteestaan EcoSir Oy:stä sen myytyä liiketoimintansa Panostaja Oy:lle.

Hermia Ventures Oy on tehnyt ensimmäisen onnistuneen irtaantumisen sijoituskohteesta. Vuoden 2006 kesällä rahasto teki sijoituksen EcoSir Oy:ön, josta rahasto yhdessä Teollisuussijoituksen ja myötäsijoittajana toimineen Vilho Korkeamäen kanssa irtaantuivat Panostaja Oy:n ostaessa EcoSir Oy:n liiketoiminnan 2.5.2008. EcoSir Oy:n liikevaihto oli sijoittajien mukaan tullessa noin 1,7 miljoonaa euroa sen nyt irtaantumisen aikaan ollessa noin 3,9 miljoonaa euroa. Rahaston aktiivisin myötäsijoittaja on ollut hallituksen puheenjohtaja Vilho Korkeamäki Tuusulasta, joka on tehnyt kaikkiin rahaston sijoituksiin oman myötäsijoituksensa.

Hermia Ventures Oy:n yhtiökokous on valinnut uuden hallituksen ja tehnyt valtuutuksen uuteen suunnattuun osakeantiin syksylle 2008. Uudessa hallituksessa sijoituspäätöksiä tulevat tekemään vanhat jäsenet Vilho Korkeamäki, Hannu-Pekka Ihatsu, Antero Virtanen ja Esko Koikkalainen sekä uusina jäseninä Jorma Väänänen Insinööritoimisto Jorma Väänänen Oy:stä ja Antero Tala Ammatinharjoittajien ja yrittäjien työttömyyskassasta.

”EcoSir Oy osoittautui erinomaiseksi sijoituskohteeksi. Uskomme, että tulemme tulevaisuudessakin kuulemaan hyviä uutisia yhtiöstä. Irtaantuminen oli tässä tapauksessa melko nopea ja osoitti konseptimme toimivuuden. Sijoituksen tuotoissa pääsimme todella kiitettäviin lukemiin, joihin myötäsijoittajat ovat myös tyytyväisiä.” sanoo Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Yrityskehitys Oy lanseeraa uuden koulutusohjelman siemenrahoitustoimijoille

Seedtrans on uusi koulutusohjelma siemenrahastojen johtajille, työntekijöille ja rahoituspäätöksistä vastaaville henkilöille. Sen on osarahoittanut Euroopan Komissio Leonardo da Vinci– ohjelman puitteissa. Seedtrans– koulutusohjelma on kehitetty kansainvälisessä yhteistyössä konsortiossa, johon kuuluivat edustajat Hollannista, Belgiasta, Suomesta, Italiasta, Espanjasta, Portugalista, Latviasta sekä Romaniasta. Koulutusmoduuleissa on hyödynnetty Hermia Ventures — siemenrahaston käytännön kokemuksia.

Koulutusohjelma on suunnattu yksityisen ja julkisen sektorin toimijoille, jotka ovat jo mukana tai kiinnostuneita liittymään siemen- tai alkuvaiheen rahoitustoimintaan. Yritysten alkuvaiheen rahoitukseen liittyviä koulutustarpeita on tutkittu laajalla markkinatutkimuksella ja tämän tutkimuksen tuloksia sekä konsortion rahoitusasiantuntijoiden tietotaitoa on käytetty perustana koulutusohjelman luomiselle. Ohjelma koostuu useista eri koulutusosioista, jotka käsittelevät tärkeitä osaamisalueita alkuvaiheen rahoitukseen liittyen, kuten:

- Promootio / Tiedustelu                    
- Sijoituksen jälkeinen mentorointi
- Sijoituskohteiden valinta                    
- Sijoittajille raportointi
- Tukitoimet liiketoimintamallin valmisteluun            
- Exitien valmistelu
- Tukitoimet liiketoimintasuunnitelman valmisteluun       
- Toinen sijoituskierros
- Due diligence                       
- Rahaston johtaminen / hallinto
- Riskien hallinta                       
- Kriisien hallinta
- Sopimusneuvottelut

Seedtrans– koulutus on räätälöity koulutusohjelma ammattilaisille sekä virkailijoille, jotka työskentelevät siemen– tai alkuvaiheen rahoituskentässä. Se tarjoaa järjestelmällisen lähestymistavan yhdistäen perinteisen luentotyyppisen opetuksen sähköisiin opetusmenetelmiin ja täten tarjoaa koulutettaville paremman ymmärryksen materiaalista sekä mahdollisuuden tehokkaasti hyödyntää oppimaansa käytännössä.
                       
Seedtrans– koulutusohjelma julkistetaan virallisesti vuoden 2008 kesäkuussa järjestettävässä XVII EBN Annual conference– tilaisuudessa Unkarin Budapestissä.

Hermia Yrityskehitys Oy tulee tarjoamaan koulutusta Suomessa vuoden 2008 aikana.
  
--------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------

Treveco Oy ja Hermia Ventures Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen

Uusi sijoituskanava Pirkanmaan hyvinvoinnin luontiin.

Pirkanmaalaiset pääomasijoitusyhtiöt ovat sopineet yhteistyömallista, jolla on luotu Pirkanmaan Ystäville sijoituskanava osallistua alueen hyvinvoinnin ja menestyksen eteenpäin viemiseen riskiä hajauttaen.

Ainutlaatuisen kanavan kautta on mahdollista osallistua oman alueen yritystoiminnan kehittämiseen ja menestyksen rakentamiseen tuottavasti ja riskiä hajauttaen. Aiemmin paikalliseen pääomasijoittamiseen ei ole ollut mahdollista sijoittaa suoraan yksityishenkilönä tai yhteisönä.

Yksityishenkilöt ja yhteisöt voivat valita kahdesta eri painoarvoisesta kanavasta sijoittaa pirkanmaalaiseen yritystoimintaan ja olla mukana takaamassa sen menestystä. Sijoitusten minimi on 500 euroa, jolloin sijoitus jakautuu kasvuyritystoiminnan lisäksi arvopaperi- korko- ja asuntomarkkinoille. Tehtäessä yli 12.000 euron sijoituksia, sijoitus jakautuu useampaan teknologiapohjaiseen kasvuyritykseen.

Yhtiöiden tavoitteena on yhdessä kerätä yhteensä kuuden miljoonan euron pääoma, jolle on asetettu 10 prosentin vuotuinen tuottotavoite (historiallinen tuotto on n. 17 %).

Toiminta on tarkoitus seuraavassa vaiheessa monistaa myös muihin maakuntiin Suomessa.

Oheista asiaa on peräänkuulutettu jo esimerkiksi Kauppakamarilehdessä vuonna 2003 Mika Uusi-Pietilän toimesta. Lisää...

Lisätietoa: Treveco Oy, Ari Tolonen puh 050-332 6856 ja Hermia Ventures Oy, Pekka Jussila puh. 050- 60213.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Salon Seudun Osuuspankki sijoittaa Salon Seudun Siemenrahastoon 

Salon Seudun Osuuspankki sijoittaa ensimmäisenä pankkina Salon Seudun Siemenrahastoon (Hermia Ventures Oy:öön). Salon Seudun Siemenrahaston toimintaa seudulla yhteistyössä markkinoi Salon Seudun Kehittämiskeskus ja hallinnoi Hermia Yrityskehitys Oy. 

Salon Seudun Siemenrahasto on tehnyt sijoitukset jo kolmeen Salolaiseen yritykseen, Chapter One Oy:öön sekä Rock-Rooster Oy:öön ja Rock-Rooster Production Oy:öön. Salon Seudun Siemenrahasto on Hermia Yrityskehitys Oy:n ja Salon Seudun Kehittämiskeskuksen yhdessä kehittämä uusi rahoituskonsepti Salon seudun yrityksille. Konseptissa keskeistä ovat yksityisten sijoittajien myötäsijoitusmahdollisuudet, joiden kautta saadaan yrityksiin vahvaa liiketoimintaosaamista.

Salon Seudun Siemenrahasto etsii aktiivisesti uusia sijoituskohteita. Siten myös rahasto itse kasvattaa pääomiaan ja tavoitteena on löytää uusia rahastosijoittajia Salon Seudun alueelta. Yksityinen siemenpääoma täydentää rahoitusmarkkinoita ja vauhdittaa alkavan yrityksen kehitystä. Yksityinen pääoma voi myös toimia esimerkiksi julkisten rahoittajien rahoittamien kehittämisprojektien omarahoituksena tai osana alkavan yrityksen rahoituspakettia.

”Salon Seudun Osuuspankin sijoitus on rahastolle erittäin merkittävä, sillä se tuo lisää näkyvyyttä ja pääomaa rahastolle sekä osoittaa rahaston herättäneen kiinnostusta ja luottamusta seudulla. Salon Seudun Osuuspankki on ensimmäinen pankki, joka sijoittaa rahastoon. Uskomme tämän sijoituksen herättävän kiinnostusta myös muiden seudun sijoittajien silmissä”, sanoo Hermia Ventures Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vilho Korkeamäki.

Salon seudun Osuuspankin toimitusjohtajan Jukka Hulkkosen mukaan Salon seudun tulevaisuudelle on tärkeää, että alueelta löytyy asiantuntemusta ja pääomaa kasvuyritysten toiminnan kehittämiseen. ”Näin saamme synnytettyä ja pidettyä alueella kasvuyrityksiä ja parannettua alueen taloudellista kehittymistä. Omalla sijoituksellaan Salon Seudun Osuuspankki haluaa tukea omaa perustehtäväänsä alueen taloudellisen hyvinvoinnin kehittämiseksi.”

”Nopeasti reagoiva seudullinen siemenrahasto, jonka toimintaan liittyy vahva osallistuminen yrityksen kehitystoimenpiteisiin ja arkipäivän ongelmien ratkaisemiseen on nostanut seudullisen yrityspalvelun Salon seudulla kokonaan uudelle tasolle. Paikallisten rahoittajien tuleminen mukaan toimintaan antaa paitsi merkittävän viestin tällaisen toiminnan tärkeydestä, tuo myös paikallistuntemuksen kautta oleellisen lisän rahaston toimintaan”, sanoo Kari Vähä Salon Seudun Kehittämiskeskuksesta.

Lisätietoja antavat Salon Seudun Siemenrahaston / Hermia Ventures Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vilho Korkeamäki, puh. 040 5458 022 sekä Salon Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen, puh. (02) 770 1201.

Lisätietoja rahaston toiminnasta Salon Seudulla antaa Salon Seudun Kehittämiskeskuksen Yrityspalveluyksikön päällikkö Kari Vähä, puh. 040 517 0818 sekä Hermia Yrityskehitys Oy:n aluevastaava Jukka Reittilä, puh. 050 3808 999.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures sijoitti A4SP Technologies Oy:öön

Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima Hermia Ventures Oy- rahasto on tehnyt pääomasijoituksen A4SP Technologies Oy:öön. Hermia Venturesin sijoituksen yhteydessä joukko yksityissijoittajia ja jo aiemmin osakkaana ollut Power Stick Oy  tekivät myötäsijoitukset yhtiöön.

A4SP on vuonna 2006 perustettu yritys ja toimii Espoossa. A4SP tuo ensimmäisenä teknologiaratkaisuja joukkueurheilun lajitaidon kehittämiseen. Tuotteet koostuvat mailoihin tai muihin pelivälineisiin liitettävistä anturimoduuleista ja ohjelmistoista.

A4SP:n tuotteiden avulla sekä pelaajat, että joukkueet voivat parantaa peliään kannustavalla ja viihteellisellä tavalla. Tuotteiden avulla voidaan parantaa muun muassa pallonkäsittely-, syöttö- ja laukaisutekniikkaa.
Tuotteet voidaan liittää nykyisiin mailoihin tai muihin pelivälineisiin. Sen lisäksi esimerkiksi mailanvalmistajat voivat liittää teknologian uusiin mailoihinsa.

Ensimmäiset tuotteet on suunniteltu salibandyyn ja A4SP Technologies on tehnyt jakelu- ja yhteistyösopimuksen  Fat Pipen salibandyvälineiden valmistajan, Power Stick Oy:n kanssa.

”Teimme sijoituspäätöksen yhtiöön, koska olemme yhteisten kokemustemme kautta oppineet luottamaan yhtiön henkilöiden osaamiseen ja kykyyn viedä asioita tavoitteellisesti eteenpäin. Yhtiön osaamisesta ja kehitetyistä ratkaisuista on mahdollista rakentaa merkittävää liiketoimintaa jo melko nopealla aikataululla”
- sanoo Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.

Timo Liukko, A4SP Technologies Oy:n hallituksen puheenjohtaja sanoo rahoittajavalinnasta: ”Valitsimme Hermia Ventures Oy:n, koska saamme heidän kauttaan rahan lisäksi osaamista viihdeteollisuudesta ja arvokkaita kontakteja muihin lajeihin kuten jääkiekkoon. Odotamme kumppanuudelta Hermia Venturesin kanssa paljon. Hermian sijoitus mahdollistaa liiketoimintakonseptin lanseeraamisen täydessä mittakaavassa ensimmäiseen segmenttiin. Sen lisäksi saamme uskottavuutta kansainvälisiin neuvotteluihimme ja seuraavien rahoituskierrosten toteutukseen”. 

Lisätietoja antavat A4SP Technologies Oy:n toimitusjohtaja Timo Salmi puh. 050 344 6512, Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, puh. 050 602 13 sekä Powerstick Oy:n toimitusjohtaja Juha Turtiainen, puh. 050 1232.


---------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures teki pääoma sijoituksen Chapter One Oy:hyn.

Chapter One Oy on alkava pelialan yritys, jonka liikeidea on tehdä web- ja mobiilipelejä tunnetuista hahmoista. Ensimmäisenä pelinä on 3D-hahmopeli, jossa päähenkilönä on Martti Kuoppa. Kuoppa on maailmanlaajuisesti erittäin tunnettu Flatland freestyle-pyöräilyn kolminkertainen x-games voittaja sekä maailmanmestari. BMX – tyyppisellä pyörällä harjoitettava laji perustuu akrobatiaan ja temppuihin tasaisella maalla. Pelin kohderyhmä on 18–35 -vuotiaat seikkailu - ja urheilupelien ystävät maailmanlaajuisesti.

Rahaston lisäksi rahaston sijoittaja Vilho Korkeamäki teki Chapter One Oy:hyn myötäsijoituksen. Rahaston sijoitus hyödynnetään omarahoitusosuutena hankittaessa lisäksi kokonaisrahoitusta pelin kehittämiseksi.

”Yrittäjä Heikki Hirvonen on osoittautunut päättäväiseksi, sitkeäksi ja aikaansaavaksi tiimin vetäjäksi. Uskomme pelialan yleiseen kasvuun ja siellä Chapter One:n kaltaisiin konsepteihin. Olemme tehneet yhteistyötä Hermia Ventureksessa Chapter One:n kanssa jo pitkään. Chapter One:n pelikonsepti on skaalattavissa jatkossa myös muihin maailman julkkisurheilijoihin, mikä antaa merkittävän liiketoimintamahdollisuuden.” sanoo Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila.
 
”Lähdin tälle alalle sen haasteellisuuden ja mahdollisuuksien vuoksi. Peliala on voimakkaasti kasvava ja jo ylittänyt USA:ssa liikevaihdollisesti elokuvateollisuuden. Hermia Venturesin sijoitus on ollut yrityksellemme käänteentekevä, se nostaa merkittävästi yrityksemme uskottavuutta ja arvoa myös muiden sidosryhmien silmissä. sanoo Chapter One Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hirvonen.

Lisätietoja antavat Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, puh. 050 602 13 ja Chapter One Oy:n toimitusjohtaja Heikki Hirvonen, puh. 040 522 8845.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Innovatiivisesta siemenrahoituksesta lisäpotkua Salon seudun kasvuyrityksille

Salon Seudun Kehittämiskeskus, Hermia Yrityskehitys Oy ja Hermia Ventures Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen Salon Seudun Siemenrahasto -toiminnan aloittamiseksi. Toimintaa hallinnoi ja markkinoi Salon Seudun Kehittämiskeskus, ja sijoituskohteiden valmistelusta sekä esittelystä rahaston hallitukselle vastaa puolestaan Hermia Yrityskehitys.

Hermia Ventures Oy on Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima siemenrahastoyhtiö, joka on rekisteröinyt aputoiminimekseen Salon Seudun Siemenrahasto. Salon Seudun Siemenrahaston tarkoituksena on kerätä lisää sijoituskohteita, rahastosijoittajia sekä myötäsijoittajia, joiden avulla voidaan täydentää Salon seudun alkavien kasvuyritysten oman pääoman ehtoista rahoitusta. Yksityinen siemenpääoma voi toimia esimerkiksi
julkisten rahoittajien rahoittamien kehittämisprojektien omarahoituksena tai osana alkavan yrityksen rahoituspakettia.

Salon Seudun Kehittämiskeskus on yhdentoista kunnan omistama asiantuntijaorganisaatio. Kehittämiskeskus on keskeinen Salon seudun elinkeinoelämän kehittäjä, joka edistää alueellista kehitystä ja yhteistyötä, vastaa osaltaan seutukunnan yrityspalveluista ja tuottaa palveluja sekä alkaville yrityksille että jo toiminnassa oleville yrityksille.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures ja Teollisuussijoitus sijoittivat jätehuoltoyhtiö EcoSiriin

Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoinma Hermia Ventures Oy- rahasto sekä Suomen teollisuussijoitus Oy ovat tehneet pääomasijoituksen EcoSir Oy:ön. Tämä oli Hermia Ventureksen viides sijoitus. 

Ecosir Oy - kierroksen edellä kierrätyksessä.

EcoSir Oy on vuonna 1996 perustettu yritys, joka on erikoistunut jäte- ja kiinteistöhuoltotuotteiden markkinointiin. Laaja tuotevalikoima kattaa tuotteet pienistä roska-astioista suuriin jätepuristinkokonaisuuksiin. EcoSir Oy:llä on vientiä kuuteen eri maahan sekä tytäryhtiö EcoSir Oü Virossa. Yhtiön liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella lähes 2 miljoonaa euroa.

EcoSir Oy:n tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoaan markkinoille tuotavilla uusilla tuotteilla ja kansainvälistymisellä. Ympäristötekniikan alalla jätehuoltosektorin kokonaismarkkina kasvaa.

EcoSir Oy on edelläkävijä omalla alallaan tuotekehityksessä sekä sillä on hyvä tunnettuus ja brändi. Yrityksessä yhdistyvät nuorekkaan ja energisen henkilöstön osaaminen, asiakaslähtöisyys, avoimuus sekä yhteistyöhakuisuus ja lisäksi innovatiivisuus tuotteissa ja markkinoinnissa.

”Uudet markkinoille lanseeratut tuotteemme SirLift – maanalaiset jätepuristinjärjestelmät – sekä SandPost – maanalaiset hiekoitussäiliöt – ovat saaneet hyvän vastaanoton. Uudet rahoitusratkaisut mahdollistavat kasvun nopeuttamisen ja panostukset kansainvälisiin jakeluteihin” sanoo Harri Salomaa EcoSir Oy:stä.

”Sijoitus EcoSiriin tukee panostuksiamme ympäristöteknologiaan, joka yhdessä energiateknologian kanssa muodostaa merkittävän osan siemensijoituksistamme tällä hetkellä”, perustelee sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola Teollisuussijoituksen ensisijoitusta EcoSiriin.

Lisätietoja:

Lisätietoja antavat EcoSir Oy:n toimitusjohtaja Harri Salomaa, puh. 0400 639 054, Hermia Ventures Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, puh. 050 602 13 ja Suomen Teollisuussijoitus Oy:n sijoituspäällikkö Heini Noronen-Juhola, puh. 0400 611 563.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures Oy teki kaksi sijoitusta

Hermia Yrityskehitys Oy:n hallinnoima Hermia Ventures- rahasto on tehnyt sijoitukset Naava-Energia Oy:ön ja Linal Oy:ön.

Naava-Energia Oy:n juuret tutkimuksessa

Naava-Energia Oy on vuonna 2004 perustettu yritys, jossa kohtaa sekä pitkä kokemus toimialalta että nuoret energiset tekniikan osaajat.

Yhtiön palveluihin kuuluu paikallisen energiantuotannon laitosten suunnittelua ja toimituksia sekä energia-alan konsultointia paikallisen energian tuottajille. Yrityksen ydinosaamista on hankalina pidettyjen kiinteiden jätepolttoaineiden puhtaiden polttoprosessien hallinta.

Naava-Energia Oy tarjoaa asiakkailleen ympäristöystävällisen tavan hyödyntää haketta ja jätettä energiatuotannossa. Naavan toteuttamassa laitoksessa polttoprosessi on suunniteltu tehokkaan palamisen lähtökohdista, minkä vuoksi prosessilla saavutetaan puhtaat tulokset. Laitos alittaa tiukentuneet päästörajat hyvin yksinkertaisen savukaasun puhdistuksen jälkeen.

Naava-Energia Oy:n toimitusjohtaja Jukka Makkonen pitää yhtiön tulevaisuuden mahdollisuuksia merkittävinä. Kysyntä puhtaille energiantuotantomuodoille kasvaa merkittävästi tulevaisuudessa.

”Uskomme, että yrityksemme erittäin korkean tason osaaminen polttotekniikassa nostaa meidät tulevaisuudessa merkittävien toimijoiden joukkoon”, Jukka Makkonen Naava-Energiasta kommentoi.

Lisätietoja Naava-Energiasta www.naava.fi ja toimitusjohtaja Jukka Makkonen, jukka.makkonen@naava.fi , GSM 040 702 8634.

Linal Oy tekee pellavapohjaisia tuotteita

Linal Oy:n taustat liittyvät Linapellava Oy:ön. Linapellava-konserni perusti yhtiön kehittämään eristepellavan tuotannossa tarvittavaa teknologiaa ja hoitamaan konsernin tuotannon.

Linal Oy valmistaa pellavapohjaisia lämmöneristeitä ja öljynimeytystuotteita pellavasta. Yhtiö tavoittelee merkittävää asemaa sekä hengittävien levy-eristeiden toimittajana, että öljynimeytysmateriaalien toimittajana.

”Uusi omistusrakenne antaa meille tulevaisuudessa paremmat mahdollisuudet kehittää teknologiaamme edelleen ja lanseerata uusia pellavapohjaisia tuotteita,” toimitusjohtaja Erkki-Jussi Panula Linal Oy:stä sanoo.

”Ekologisesti tuotettujen materiaalien kysyntä kasvaa useilla sektoreilla. Uskomme myös pellavan erikoisominaisuuksien tuomiin mahdollisuuksiin.”

Lisätietoja Linal Oy:stä ja Linapellavakonsernista www.linapellava.com ja Erkki-Jussi Panula erkki-jussi.panula@flax.fi , GSM 0400 264 544.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hermia Ventures Oy:lle hyvä käynnistymisvuosi

Vuonna 2005 perustetun sijoitusyhtiön Hermia Ventures Oy:n ensimmäinen vuosi oli hyvä. Yhtiö on tehnyt tähän mennessä neljä sijoitusta, joista kolme on osunut TTY:n tutkimuksesta startanneisiin yrityksiin.

Yhtiön toiminta on vauhdittanut selvästi siemenvaiheen yritysten rahoitusta. Hermia Ventures on toiminut muita rahoittajia houkuttelevana katalyyttinä.

” Yrityksiltä saamamme palautteen mukaan Hermia Ventures on oikeasti ollut tarpeeseen”, Venturesin ja Yrityskehityksen toimitusjohtajana toimiva Pekka Jussila kommentoi. ”Myös muut rahoittajat ovat pitäneet toimintaamme erittäin positiivisena”, Pekka Jussila jatkaa.

Hermia Ventures Oy:n toimintaa kehitetään tulevaisuudessa valitulla peruslinjalla. Yhtiö hakee uusia sijoittajia vuoden 2006 aikana. Tervetulleita sijoittajiksi ovat niin yksityishenkilöt, kuin esimerkiksi teollista toimintaa harjoittavat yhtiöt. Yksityishenkilöille Hermia Ventures toimii mielenkiintoisena tapana päästä mukaa bisnesenkelitoimintaan.

Lisätietoja www.hermiaventures.fi ja www.hermiayrityskehitys.fi sekä Hermia Ventures Oy:n ja Hermia Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jussila, pekka.jussila@hermia.fi , GSM 050 602 13.